oloa

Matamata: NOPD fai mai o tupulaga talavou ua molia i solitulafono o le talepe fale/leoleo a o lei pueina faapagota

E tusa ai ma faʻamatalaga a leoleo ma faʻasalalauga faʻasalalau, o se tamaititi e 13 tausaga le matua o loʻo masalomia na ia faʻao se fana i se tasi i le taimi o le talepe fale na taofia i le Aso Lua ina ua ia toto ona foliga i totonu o le sima fou na tuʻuina i Treme.
I luga o se faʻamatalaga Instagram faʻapitoa i ata ma vitio o auala masani leaga i New Orleans, o se ata vitio i luga o auala o Dumaine ma North Prieur na faʻaalia ai se laina gaogao e tau atu i le gaogao sima.E tele fo'i tulagavae o lo'o lolomi ile sima susu.I le vitio, na ataata ai se tamaloa ma fai mai o le tama "faasaga muamua" i totonu o le fola sima.
I se isi tala i le Instagram o loʻo faʻaalia ai se ata vitio o tagata faigaluega o loʻo toe faʻaleleia sima susu, na faʻaalia ai e se fafine ua leva ona faʻaletonu le auala, ma iu ai ina toe faʻaleleia ina ua tupu le faʻalavelave.
E ui o le ulutala o le pou o loʻo faʻaalia ai le faʻaleagaina o loʻo taʻua ai o loʻo i ai se tuliga a leoleo, ae na taʻua e le NOPD e leʻi tulia le tamaititi ina ua ia lavea le sima.
Na maua e le leoleo se valaau e faapea, o se tagata ua masalomia na tago i se fana i se tagata a’o ia gaoia le taavale a le isi tagata i luga o le alatele o St. Louis ma Roma i Matu, ona alu atu lea i lea nofoaga.I lena taimi, na vaaia ai e leoleo se talavou o tietie i se uila i North Galves Street.Na ia fetaui ma le faʻamatalaga o le tagata masalomia faʻaauupegaina.
Fai mai leoleo, o le tama lea na faʻatau atu i le 2000 poloka o Doman Street, ona alu ai lea i totonu o le sima ma tuʻu i totonu.
Mulimuli ane na pu’e faapagota e leoleo le tama talavou ma maua ai mariuana ma ta’avale gaoia o lo o ia ave fa’agaoi.Na auina atu o ia i le Juvenile Justice Center mo se osofaiga matuia i se fana, umia o mea gaoi ma le umia o mariuana.
O loo sailia e le pulega se isi alii i le gaoia o se taavale faaauupegaina.So'o se tasi e iai nisi fa'amatalaga e uiga i le fa'alavelave e mafai ona fa'afeso'ota'i le NOPD District 1 detectives i le (504) 658-6010, po'o le le ta'ua i le (504) 822-1111 e fa'afeso'ota'i ai tagata e taofia solitulafono i Greater New Orleans.


Taimi meli: Aukuso-29-2021