oloa

O le fa'asolopito iloga i East Side Milwaukee Industrial Building o le a avea ma fale mautotogi

O lenei fale e 30,000-futu faatafafa, lua fogafale e tu i le 1617-1633 East East North Street.Sa avea muamua ma nofoaga autu o le tufatufaina o susu ma ua lauiloa i lana mamanu Art Deco.O le fanua e umia e se vaega o tupe teufaafaigaluega o loʻo taʻitaʻia e le atiaʻe o Ken Breunig.
O ana galuega faatino e aofia ai le suia o le fale muamua o le Pritzlaff Hardware Co. i le taulaga i totonu o le taulaga i fale mautotogi, ofisa, nofoaga o mea e fai ma isi mea fou, ma le suiga o nisi o ofisa o le Plankinton Arcade i fale mautotogi.
O lo'o taumafai Breunig e suia le fa'asoaina o le fale i sasa'e mai se nofoaga fa'apisinisi i se nofoaga fa'atau pisinisi.O le a iloiloina e le komiti o fuafuaga ma le komiti soofaatasi le talosaga.
"O lenei mea o le a mafai ai ona ou fausia fale mautotogi e 17 nai lo le teuina o le tagata lava ia na ou faʻatagaina muamua," o le tala lea a Brunig.
Na taʻu atu e Breunig i le Sentinel o loʻo ia fuafua e fausia ni fale e tasi ma le lua potu i luga o le fogafale muamua o le fale, faʻapea foʻi ma le 21 paka i totonu.
Fai mai a ia: “O le a faaaoga e le taavale le taavale e pei o le uluai faamoemoega o le fale e ui atu ai i totonu o le fale mo loli susu e feoai ai ma uta ma la’u i lalo.”
E tusa ai ma le talosaga mo suiga o le sone na tu'uina atu i le Matagaluega o Atina'e o Taulaga, o le tau fa'atatau o le liua e US$2.2 miliona.
O loʻo galue o ia i se fuafuaga faʻaliliu, aemaise lava ona e le mafai ona ia faʻaogaina le fale mo le teuina o ia lava.
E mafua ona o lana kamupani Sunset Investors LLC i le tausaga talu ai na faʻatau atu le tele o nofoaga e teu ai le tagata lava ia EZ na faʻatautaia e Breunig i le eria o Milwaukee.
Fai mai Breunig o loʻo faʻaauau pea ona atiaʻe lana fuafuaga toe faʻaleleia ma e ono aofia ai le tuʻu ese o se avanoa mo auala faʻapisinisi.
E tusa ai ma le Wisconsin Historical Society, o le fale na fausia i le 1946. Na faʻaaogaina muamua e Dairy Distributors Inc.
O le Kamupani Trombetta, o lo'o gaosia solenoids ma isi mea tau eletise, na si'i atu i lenei fale i le 1964 mai le itumalo lona tolu iloga o Milwaukee.
O le fuafuaga a Breunig o lo'o sailia le setete ma le feterale e fa'asaoina tala fa'asolopito o lafoga e fesoasoani i le fa'atupeina o le toe fausia o fale.


Taimi meli: Aukuso-27-2021