oloa

Ua faia e le FBI se laasaga tele i le iloiloina o le malosi o le matagi i le gataifale i Louisiana;pe faapefea lenei |Tala Fou Pisinisi

O le tolu matagi turbines i le galuega savili loloto o loʻo i totonu o le Vasa Atelani e lata ane i Block Island, Rhode Island.Ua sauni le pulega a Biden e faʻataʻitaʻi le manaʻoga o le maketi mo le malosi o le matagi i le gataifale o Louisiana ma isi Gulf states.
O le tolu matagi turbines i le galuega savili loloto o loʻo i totonu o le Vasa Atelani e lata ane i Block Island, Rhode Island.Ua sauni le pulega a Biden e faʻataʻitaʻi le manaʻoga o le maketi mo le malosi o le matagi i le gataifale o Louisiana ma isi Gulf states.
O le pulega a Biden o loʻo faia se isi laʻasaga agai i le malosi o le matagi galuega e faʻatatau i le gaosia o le eletise mai le talafatai o Louisiana ma isi atunuu o le Fagaloa.
O le a tu'uina atu e le Matagaluega o le Initeria a Amerika se mea e ta'ua o le "talosaga tului" i kamupani tumaoti i se taimi o le vaiaso nei e fua ai le fiafia o le maketi i totonu ma le mafai ona faia galuega faʻamalosi matagi i fafo i le Fagaloa o Mekisiko.
O loʻo faʻalauiloaina e le malo o Biden le fausiaina o le 30 GW o le malosi o le matagi i fafo e le vaega tumaoti i le 2030.
"O se laasaga taua muamua lea i le malamalama i le sao e ono faia e le Fagaloa," o le tala lea a Debu Harand, le Minisita o le Initeria.
O le talosaga e sailia ai kamupani e fiafia i galuega tau atinae i le gataifale i Louisiana, Texas, Mississippi, ma Alabama.O le tele o le fiafia o le malo tele i galuega faatino o le malosi o le matagi, ae o loo sailia foi ni faamatalaga e uiga i nisi lava malosiaga faafouina o loo maua i luga o le maketi.
A mae'a ona tu'uina atu le talosaga fa'amatalaga i le aso 11 Iuni, e 45 aso e fa'ailoa ai le fa'amatalaga a le atunu'u e fa'amautu ai le fiafia o kamupani tuma'oti i ia galuega.
Ae ui i lea, o loʻo i ai se auala umi ma faigata o loʻo i luma aʻo leʻi taamilo ese lau o le turbine mai matafaga o le Gulf Coast.O lo'o maualuga pea le tau o fa'ato'aga matagi i fafo ma feso'ota'iga i luga ole la.O manaoga mai kamupani faʻaitulagi faʻapitoa, e aofia ai Entergy, e le mautonu, ma ua teena e le kamupani talosaga e teu faʻafaigaluega i le malosi o le matagi i fafo ona o le paʻu o le tamaoaiga i aso ua mavae.
Ae ui i lea, o kamupani malosi faʻafouina o loʻo i ai pea mafuaaga e faʻamoemoe ai.I le lua tausaga talu ai, na taʻu atu ai e le Ocean Energy Administration i le New Orleans City Council o le Gulf Coast region-aemaise Texas, Louisiana, ma Florida-o loʻo i ai le malosi maualuga o le malosi o le matagi i le Iunaite Setete.Fai mai le pulega a le feterale, o le vai i le tele o vaega e papa’u lava e fausia ai faatoaga tetele o savili e taula i le alititai.
Mo le tele o tausaga, o le malosi o le la o le faʻaupuga a sui o le New Orleans City Council, e faʻamoemoe e atiaʻe se lumanaʻi malosi gafatia mo New Orleans ...
O le taimi lea, na fa'atau atu ai e le BOEM se konekarate lisi mo se galuega fa'alematagi a le Talafatai i Sasa'e e tusa ma le US$500 miliona lona tau, peita'i e le'i tu'uina atu se konekarate lisi i le Fagaloa.O se galuega tele 800 MW wind turbine e latalata i le Martha's Vineyard o loʻo faʻamoemoe e fesoʻotaʻi i le grid i lenei tausaga.
Ua maua e le kamupani Louisiana le tomai o le Block Island Wind Farm, o se poloketi 30 MW na fausia i tafatafa o le talafatai o Rhode Island i le 2016.
Mike Celata, le faatonu faaitulagi o New Orleans BOEM, na ia faamatalaina le gaioiga o le "laasaga muamua" o le malo feterale e mafai ona faʻaaogaina le tomai o le pisinisi suauʻu atoa i fafo.
Ua lisiina e le malo feterale le 1.7 miliona eka o fanua mo le malosi o le matagi i fafo ma ua sainia le 17 konekarate lisi pisinisi ma kamupani-e masani lava i luga o le talafatai o Atelani mai Cape Cod i Cape Hatteras.
Sa tu Adam Anderson i luga o se ala savali vaapiapi e alu atu i le Vaitafe o Misisipi ma faasino atu i se fasi sima fou e 3,000 futu le umi.


Taimi meli: Aukuso-28-2021