oloa

I le aso 21 o Aokuso, na faia ai e le NPGC se sauniga faapitoa e faamanatu ai lona 90 tausaga

I le selau tausaga talu ai, na moemiti ai tagata o New Prague i le i ai o se malae tapolo e fa-pu, faʻapea foʻi ma malae tenisi, malae lakapi, malae taʻalo ma isi mea i totonu o le paka fou ua fuafuaina mo le taulaga.O lenei faaaliga e lei iloaina lava, ae ua totoina se fatu.
I le ivasefulu tausaga talu ai, na avea ai lenei faaaliga ma mea moni.I le aso 21 o Aukuso, o le a faamanatuina ai e le New Prague Golf Club lona 90 tausaga o se vaega o le siamupini kalapu.O le a amata se polokalame puupuu i le 4 i le afiafi ma valaaulia ai le lautele e faamanatu le paeonia o lenei miti i le 90 tausaga ua mavae.
O faafiafiaga afiafi o le a saunia e le faaili a Little Chicago, lea e taina musika pop/rock horn mai le 60s ma le 70s.O nisi o sui o le faaili o ni tagata umi foi o le New Prague Golf Club.
I le 1921, na fa'aliliu ai e John Nickolay le tusa ma le 50 eka o fanua fa'ato'aga i pu e iva ma le 3,000 iata o auala, tees ma lanu meamata, ma amata ai le ta'aloga tapolo i New Prague.O le New Prague Golf Club (NPGC) na amata foi iinei.
â????Na ou ola aʻe i New Prague ma ave lenei kosi i le 40 tausaga talu ai.Ou te mitamita ua ou toe foi mai iinei e pulea fale, â????Fai mai Luling.â????I nai tausaga ua tuana'i, ua matua'i fa'atupula'ia le tapolo i la tatou kalapu ma le atunu'u atoa.Ua matou sauni e fa'aauau pea ona tu'uina atu se fa'aaliga sili ona lelei mo ta'aloga tapolo i le lotoifale.Matou te faʻamalosia tagata e o mai ma faʻamanatu faʻatasi ma i matou i le afiafi o Aukuso 21st.â????
Fai mai Ruehling o le malae tapolo ose aseta tele a le nuu.E le o tagata tapolo mai New Prague latou te talisapaia lenei nofoaga, o lana tala lea.â????O tagata tapolo mai le taulaga tele o se vaega taua o vaega o loʻo auai i lenei kosi.O le taʻalo iinei e maua ai le avanoa e faʻaalia ai le Prague fou ma le tele o le faʻalapotopotoga o loʻo i ai iinei.Matou te faafetai atu i taʻitaʻi o le taulaga mo le faʻaalia o lenei aseta tele.â????
I le amataga o le vaitau o le 1930, e tusa ma le 70 tagata fou o Prague na totogiina le US$15 mo le tagata e toatasi ma le US$20 mo tagata o le aiga i luga o le malae tapolo.Mai le 1931 i le 37, o le mea moni o se kalapu tumaoti.Fai mai se sui sinia o Milo Jelinek i le tele o tausaga ua mavae: â????O le malae tapolo i New Prague na umi se taimi e talisapaia ai.O nisi o tagata matutua sa masani ona ula ia i latou o loo tulia lena tamai polo paepae i luga o le malae tapolo????Si'osi'o.Afai o oe o se tagata tapolo, atonu e ulagia oe ona o lou fiafia i le "vaivai o le lafumanu".
Faatasi ai ma tekinolosi ofoofogia uma mo le faia o kalapu tapolo ma isi meafaigaluega i aso nei, e faigata ona mafaufauina o le 1930s, na faia ai e Nickolay ana lava kalapu, faʻaaoga laupapa uʻamea mo le ulu, ma laa i luga o se olo e faʻapipiʻi le laupapa malo i le pito i lalo o le fale. lona fale.
O lanu lanumeamata muamua o oneone / suauu paluga, e le masani ai i lena vaitau.O tagata tapolo e ulufale atu i le lanu meamata o le a faʻaogaina se masini e pei o le rake ma pito mafolafola e fai ai se auala mafolafola i le ipu.Ina ia fa'amama polo tapolo i le va o pu e mana'omia se atigipusa laupapa e tumu i le oneone pa'epa'e lelei i le tee.O le a viliina e le tagata tapolo le polo i se tulaga mama e aveese ai le palapala mutia ma le palapala.
I le faaopoopo atu i le fatuina ma le puleaina o vasega, Nickolay e masani ona tausia vasega.E i ai tagata o lona aiga e fesoasoani ia te ia.Na latou tatuu i lalo auala saʻo i le amataga o le aso, faʻataʻatia le lanumeamata, ma tau taua e le gata ma gophers e taofia ai le eleele e aunoa ma ni pu.Fai mai na ave foi e Dr. Matt Rathmanner se fana i totonu o lana ato tapolo pe a feagai ma le "faalavelave".
O Chuck Nickolay, o se sui ua leva, sa avea muamua ma pulenuu o New Prague ma le fautua autu a le NPGC mo le tele o tausaga, e iai ni manatuaga faapitoa o lona tamamatua o John Nickolay.â????Ou te manatu o le mea e sili ona manatua pea o le valu o oʻu tausaga, na ave ai e loʻu tamamatua aʻu ma nisi o oʻu tausoga e taaalo ma ia.ÂO lo'u taimi muamua lenei e tapolo ai, ma o lona onosai ia i matou e ofoofogia.ÂNa o le ta o le polo i le lanu meamata ma fiafia.????
Na fa'atau e le 'a'ai le kosi i le 1937 mo se tau fa'amau e tusa ma le $2,000.I lena taimi, o se galuega faigata le faapaleniina o le paleni tau tupe, ma o nisi taimi e manaomia ai e tagata o le ekalesia ona saili ni tupe faaopoopo mo le tausiga.E le gata ina faigata ona maua le avea ma sui, ae o le to’atele o tagata o lo’o tula’i i luma o le fa’amasinoga e ui e le o totogia a latou pili.
Ae ui i lea, talu ai o le galuega o le Pulega o le Alualu i Luma o Galuega na fesoasoani i tagata e leai ni galuega i le taimi o le Pa'u Tele o le Tamaoaiga, o taumafaiga e faaleleia atili mataupu aoaoina na faamanuiaina.
O le fale kalapu muamua na taʻua?????O le Faleo.?????E na o le 12 futu i le 14 futu.E fausia i luga o se poloka sima ma pupuni e tatala i laau laupapa.O le fola laupapa sa ufiufi i maka plywood.O sapalai uma e mafai ona fa'aoga mo tapolo ma mea'ai/mea'ai.O le pia i le lotoifale City Club Beer e sili ona lauiloa.I le fa'ai'uga o le 1930, na fa'alautele le fale i le 22 futu x 24 futu.
O le taumafataga a le aiga i le po o le Aso Lulu e suia ai le vasega mai le na o le nofoaga mo alii i le tele o "faapotopotoga faaleaiga."Na taua e le tusitala o le kosi e faapea, o nei taumafataga sa i ai se sao taua i le faia o le kalapu ia sili atu ona faatulagaina ma sili atu ona fai aiga.
E leai se tasi e mafai ona sili atu ona sui le manuia o le kalapu tapolo, le fiafia i le tapolo ma le talimalo o Links Mikus nai lo Clem â????Kinkyâ????.O lana laina lauiloa i tagata ese i le kalapu o le: "Talofa, o aʻu o Clem Mikus".Ou te matua fiafia lava e feiloai ma oe.???
E fa'amalosia e Mickus tagata e le o ni tagata fa'apitonu'u, fa'alauiloa le fa'alautelega i pu e 18, ma avea ma pule fa'avaitaimi mo le tele o tausaga (o nisi e itiiti pe leai fo'i totogi fa'aletausaga).Pe a faitio se tagata tapolo ua umi tele le mutia, e le o lelei le tipiina o le auala, ma le foliga lanu meamata e sese, o le a ia faapea mai: "O le a fetuutuunai le siamupini."??
E pei ona fai mai lana uo o Bob Pomije: "Afai e te tuuina atu ia te ia se avanoa e feiloai ai ia te oe, o ia o lau uo."????
Scott Proshek, o se tagatanuu fou o Prague, na faafaigaluegaina e pulea le kosi i le 1980 (ma na faia mo le 24 tausaga).Mickusâ????O le mafai ona aumaia sui mai le Metro i Saute ua siitia ai le NPGC e avea ma pisinisi manuia e matau'a e isi kalapu.Fa'afaigaluega Bessie Zelenka ma Jerry Vinger o se failautusi faleoloa e tuuto atu i le aiga o Mickus, fesoasoani i tagata e le o ni tagata o le lotoifale ia maua ni tagata auai taugofie ma fiafia i avanoa o vasega maualuluga.â????
Na toe manatua e Proshek se tasi aso i le amataga o lana nofoaiga, ina ua ia taʻu atu ia Bessie o le a ia taalo i se taʻaloga tapolo e le masani ai i le va o ona tiute e pulea le vasega.Sa ia fesili po o ai la te faatasi, ma sa tali mai Proshek, “A o lei leiloa i latou, o ai na tagata???Dr. Marty Rathmanner, Eddy Bartyzal, Dr. Charlie Cervenka, ma â???Slugâ????Paneck.O a'u.Sa ou maua se taimi e le mafaagaloina e taaalo ma tagata na fesoasoani i le lagolagoina o le kalapu i le 1920s, 1930s and 1940s.
Na avea Mikus ma pule tumau i le 1972, toeitiiti atoa le 20 tausaga talu ona ia amataina se kosi faavaitaimi.Na maliu Mikus i le amataga o le 1979, ma tuua ai se faailoga e le mafaagaloina i luga o le malae tapolo.
Talu mai le faaiuga o le vaitaimi o Proshek i le 1994, sa i ai le tele o pule, ma sa mau i le 2010. Na sainia e Wade Brod se konekarate pulega ma le aai e taitaia le pulega o le kalapu.Ruehling sa avea ma pule o aso taitasi ma se tagata taalo kalapu a le NPGC.I le lua tausaga ua tuana'i, na'o Ruehling sa fa'afoeina lenei kosi.
I le amataga o le 1950, na fausia ai le fale kalapu fou mo le taimi muamua.E tasi le isi na faaopoopo i le faaiuga o le 1950s.Ua le toe ta'ua "???????faleoo.”O le isi faʻaopoopoga sa i le 1960s.I le vaitau o le 1970, na fausia ai fale fa'aopoopo tulaga tolu.
Faatasi ai ma le fesoasoani o le manaoga o le vai o le taulaga, o le 1950s foi o le sefulu tausaga o le faʻapipiʻiina o mutia lanumeamata.O le lanumeamata muamua e nofo i le 2,700 sikuea mita ma sa manatu o se lapoa lelei i lena taimi.Talu mai lena taimi, o le tele o lanu meamata ua faʻalauteleina.Ina ua i ai se avanoa e sili atu i le $6,000 i pili e leʻi totogiina mo le faʻapipiʻiina, na maua ai e le au paia se auala e faʻaalu ai le paleni e ala i foaʻi ma foaʻi mai le FA Bean Foundation.
I le faaiuga o le taumafanafana o le 1967, na amata ai le fausiaina o le Hou Jiu Dong.E 60 laau na siitia mai i pu muamua e iva i pu i tua e iva.E oo atu i le 1969, ua sauni pu fou e iva.O lona tau faufale e na o le 95,000 tala Amerika.
Bob Brinkman o se tagata faigaluega umi a Mickus (talu mai le 1959).O ia o se faiaoga i le aoga maualuga.Na ia faailoa mai: â??E tele manatu na matou faasoa mo le suia o le malae, e pei o le totoina i nofoaga eseese Willows, aemaise lava i tua iva pu.Na matou mauaina ni tapuni fou ma fa'amau, ma suia le mamanu o ni lanu meamata.â????
O le fa'ateleina o le kosi i le 18 pu na matua suia ai le kalapu, ma sili atu ona talafeagai mo siamupini ma sili atu ona faatosina i tagata tapolo i totonu o taulaga.E ui ina tetee nisi o le atunuu, ae ua iloa e le toatele o tagata taaalo mai fafo e manaomia le faatumauina o le tamaoaiga o le malae taalo.Ioe, o loʻo faʻaauau pea lenei mea e oʻo mai i aso nei.
â????O le auai i nei suiga ma faʻaopoopoga e fiafia ma faʻafiafiaina, â?????Fai mai Brinkman.â????O le galue i se faleoloa faapitoa mo le tele o tausaga poʻo le feiloai i le tele o tagata tapolo i luga o le kosi e sili ona fiafia.E mafai foi ona auai i le tele o gaoioiga kalapu.â????
Na faailoa mai foi e Proshek o le tulaga lelei o le vasega na matauʻa ai ona sui ma sui o le Metro i Saute e masani ona auai i le vasega.I le maualuga o le taʻaloga tapolo i le 1980s ma le 1990s, sa i ai se lisi faʻatali mo sui auai o le NPGC.E ui e le o toe fa'afitauli lea, ae ua toe fa'atupula'ia le aofa'i o sui i le lua tausaga talu ai, ma o lo'o tumau pea le tulaga lelei o le vasega i le tulaga o le ta'aloga.
Mai le amataga o le tautotogo e oo atu i le faaiuga o le tautoulu, o le New Prague Golf Club e maua ai le faitau afe o tagata tapolo le mea e taʻua e le au tapolo "le ala sili".O tagata taaalo masani mai le tele o maila le mamao e malaga atu i New Prague i vaiaso uma e taʻalo ai i se taʻaloga tapolo, lea e lauiloa i aso nei ona o ona auala vaapiapi ma tamaʻi lanu meamata.
O le isi aseta malosi o le malae o lona malae tapolo laiti.Faʻatūina e Brinkman i le amataga o le 1980s, faʻaleleia e Proshek ma faʻaauau pea i aso nei, taʻitaʻia e Dan Puls.â????O loo faaauau pea ona lagolagoina pe faaleleia e Kurt nei polokalame, â????Fai mai Brinkman.Na faailoa mai e Proshek o le tele o tagata taaalo mai le New Prague High School o loo faaauau pea ona auai i galuega taua i kolisi.
â???Ivasefulu tausaga talu ai na fausia ai e paionia tapolo o New Prague se vaaiga mamao mo taaloga o loʻo faʻaaoga pea i aso nei, â????Na faaopoopo mai e Lulin.â????Pe talavou pe matua, o le ta'aloga tapolo e tu'uina atu ia te oe se auala e te fiafia ai i fafo, matamata i manu fe'ai, fiafia i le mafutaga a uo, ma talie (o nisi taimi e tagi) ia te oe ma isi i taimi lelei.O se ta'aloga lenei mo le olaga atoa ma ou te mitamita i le avea ma se vaega o lo'u olaga.????
I le avea ai o se tagata nofomau i le olaga atoa o New Prague, na faaopoopo Nickolay i lana lisi o manatuaga.Na ia matamata i lona tama-na manumalo i le tele o suafa kalapu, na manumalo laʻu au aʻoga maualuga i le 4th district title i le NPGC, alu i le setete ma mea lelei uma e tatau ona ou feiloai i le kalapu.â????
Na faʻamalosia e Ruehling tagata e o mai i le kalapu i le aso 21 o Aokuso e faʻamanatu ai lenei aseta a le nuu.â????O tatou uma i New Prague e tatau ona mitamita i lenei malae tapolo, pe o oe o se tagata taalo pe leai.Matou te matua fiafia lava e faamanatu le 90 tausaga.â????
Na tali atu Brinkman i faamatalaga a Ruehling: “E tatau ona mitamita lenei aai i le i ai o se malae tapolo matagofie ma le manaia.â????
Afai e te mana'o e maua sau fa'afuainumera fa'akomepiuta fa'atasi ai ma se fa'asoa lolomi totogi, fa'amolemole vala'au 952-758-4435.


Taimi meli: Aukuso-23-2021