oloa

O robots i aso nei, e mafai e tagata ona galulue faʻatasi i fale gaosimea

O robots o se vaaiga masani i le toetoe lava o laina faʻapotopotoga taʻavale uma, siiina o mea mamafa poʻo le tuʻiina ma le faʻapipiʻiina o paneta o le tino. I le taimi nei, nai lo le faʻaesea ma tuʻuina atu robots e toe fai faʻalavelave (mo tagata) galuega autu, e talitonu se ofisa sinia o le Hyundai o le a fefaʻasoaaʻi robots. avanoa ma tagata faigaluega ma fesoasoani saʻo ia i latou, lea o loʻo latalata mai.
Na taʻua e Chang Song, le peresitene o le Hyundai Motor Group, o le a mafai e robots a taeao ona faia ni galuega lavelave eseese faatasi ma tagata, ma e oo lava ina mafai ona latou faia ni galuega e sili atu i tagata.
Ma, e ala i le faʻaaogaina o le metaverse-le lalolagi faʻapitoa mo le fegalegaleai ma isi tagata, komepiuta ma masini fesoʻotaʻi-e mafai ona avea robots ma avatars faaletino, galue o se "paaga eleele" mo tagata o loʻo i ai i se isi mea, na ia fai mai o Pese o se tasi o le tele o se tasi o failauga, i lana fa'aaliga a le CES, na ia fa'ailoa mai ai le va'aiga fa'aonaponei mo robotics fa'apitoa.
O le Hyundai, na lauiloa muamua mo ana taʻavale ulufale, na feagai ma se faasologa o suiga i tausaga talu ai nei. "Au'aunaga feavea'i" kamupani."Robotics ma le gaoioi e masani lava ona galulue faatasi," o le tala lea a le taʻitaʻifono o le Hyundai Motor Yishun Chung i le tatalaina o le mea na tupu i le po o le Aso Lua, o se tasi o faʻaaliga a le CES na faia moni i CES.BMW, GM ma Mercedes-Benz faaleaogaina;Fisker, Hyundai ma Stellantis sa auai.
O robots na amata ona faʻaalia i totonu o fale faʻapipiʻi taʻavale i le amataga o le 1970s, ma aʻo latou malosi, sili atu ona fetuutuunai, ma sili atu le atamai, o le toʻatele o loʻo faʻaauau pea ona faʻatinoina tiute masani lava e tasi. fa'aogaina o mea fa'apipi'i po'o le fa'aliliuina o vaega mai le tasi fusipa'u i le isi.
Ae o le Hyundai - ma nisi o ana tagata tauva - va'ai va'ava'ai robots e mafai ona feoa'i sa'oloto i fale gaosimea.Robots e ono iai ni uili po'o ni vae.
O le kamupani a Korea i Saute na totoina se siteki i le fanua ina ua latou mauaina Boston Dynamics ia Iuni 2021. O le kamupani Amerika ua leva ona i ai se talaaga mo le atinaʻeina o robotics pito i luga, e aofia ai se taifau robotic e igoa ia Spot. o se nofoaga i le gaosiga o taavale. Na tuuina atu e le fili o Hyundai Ford le tele o i latou i auaunaga i le tausaga talu ai, ma tusia faafanua tonu o totonu o le fale.
O robots o taeao o le a faia uma foliga ma foliga, o le Boston Dynamics na faavaeina ma le Pule Sili o Mark Raibert na fai mai i se folasaga a le Hyundai.
E aofia ai robots e mafai ona ofuina ma exoskeletons tagata e fesoasoani i tagata faigaluega pe a latou faia a latou lava galuega faigata, e pei o le siiina soo o vaega mamafa po o meafaigaluega.” I nisi tulaga,” o le tala lea a Raibert, “e mafai ona latou liua tagata i ni tagata sili atu.”
Sa fiafia Hyundai i exoskeletons aʻo leʻi mauaina Boston Dynamics. I le 2016, na faʻaalia ai e Hyundai se manatu faʻapitoa e mafai ona faʻaleleia ai le siʻitia o tomai o tagata faigaluega i fale gaosi oloa: le H-WEX (Hyundai Waist Extension), o se fesoasoani fesoasoani e mafai ona siitia pe a ma le 50 pauna. ma sili atu le faigofie.O le mamafa-tiute lomiga e mafai ona sii 132 lbs (60 kg).
O se masini e sili atu ona faʻapitoa, o le H-MEX (Modern Medical Exoskeleton, ata i luga) e mafai ai e tagata paraplegics ona savavali ma aʻe i luga o faasitepu, e faʻaogaina ai le tino pito i luga ma tootoo tuʻufaʻatasiga e faʻailoga ai le ala e manaʻo ai le tagata.
O loʻo taulaʻi le Boston Robotics i le tuʻuina atu o robots e sili atu nai lo le naʻo le faʻateleina o le malosi. E faʻaogaina masini e mafai ona maua ai masini i le "faʻalauiloa tulaga," o le mafai ona vaʻai ma malamalama i mea o loʻo tutupu i latou. e pei o se taifau ma e oo lava ina aʻe faasitepu pe oso i luga o faʻalavelave.
Ua valoia e le au ofisa o aso nei e faapea, i se taimi umi, o le a mafai ai e robots ona avea ma tino faaletino o tagata. I le faʻaaogaina o se masini mea moni ma se fesoʻotaʻiga i luga ole laiga, e ono mafai ai e se tekinisia ona faaseʻe le malaga i se nofoaga mamao ma avea ma se robot e e mafai ona faia toe faaleleia.
"Robots e mafai ona faʻaogaina i mea e le tatau ona i ai tagata," o le faʻaopoopo mai lea a Raibert, ma taʻua ai o loʻo faʻaogaina nei le tele o robots Boston Dynamics i le fale faaniukilia faaniukilia tuulafoaia i Fukushima, lea na tupu ai le paʻu i le sefulu tausaga talu ai.
O le mea moni, o le gafatia i le lumanaʻi e vaʻaia e Hyundai ma Boston Dynamics o le a le faʻatapulaʻaina i fale gaosi taavale, na faamamafaina e le au ofisa i la latou lauga i le po o le Aso Lua. fa'atasi ai ma avatars robotic i Mars e su'esu'e ai le Planeta Mumu e ala i le metaverse.


Taimi meli: Feb-15-2022