oloa

Na fa'afefea ona fa'aosofia e le fa'asalalauga fa'amama masini le tama'ita'i Skaneateles e su'esu'e lona talafaasolopito o aiga

Silasila i le Liberator vacuum cleaner mai Creamery e Skaneateles.O loʻo galue pea, ae leai ni mea faʻapipiʻi.Fa'aaloaloga a Theresa ma David Sp saunia e Theresa ma David Spearing
O le a le mea e tupu pe a maliu le tusitala o le aiga ma aveesea tala ma manatuaga o augatupulaga?
O le manatu lea o Theresa Spearing o Skaneateles i le lima tausaga talu ai, ina ua ia vaʻaia se faʻasalalauga faʻasalalau i luga o le nusipepa mo masini fufulu i le fale o lona tina i Florida.
O le faʻasalalauga na faia mo Flanigan Industries, le kamupani Skaneateles, lea o loʻo faʻatau atu lana "taʻutaʻua Liberator vacuum cleaner."
-Ina ua uma le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na faavaeina ai e Robert Flannigan se kamupani faamama masini i Skaneateles.Fa'aaloaloga a Theresa ma David Sp saunia e Theresa ma David Spearing
E tusa ai ma le faʻasalalauga e leʻi faʻamaonia, "Modern Canister Vacuum Cleaner and All its Accessories" e mafai ona sefe le $24 mo na o le $49.50.
E afe ma afe masini ua faatau atu i Niu Ioka, Chicago, Philadelphia ma isi aai tetele.
Sa ia iloaina o lona tamamatua, o Robert S. Flannigan, na tatalaina se kamupani faamama masini i totonu o le nuu ina ua mavae le Taua Lona Lua a le Lalolagi ma fausia ai le fiaselau o galuega mo fitafita toe foi mai, ae e itiiti lava isi nai lo lena.
Spearing e lei maua lava se avanoa e feiloai ai ma lona tamamatua.Na maliu o ia iā Mati 23, 1947, i le 50 o ona tausaga, tolu masina a o leʻi fanau mai o ia.
A o tuputupu aʻe o ia, sa ia faalogo o ia o se tagata tulaga ese i Skaneateles ma o se "aseta taua a le nuu."
Ae e faigata ona iloa atili e uiga i lenei tagata.Na maliu foi lona tinamatua, ma e seasea talanoa lona tina e uiga i lona aiga.
O le fa'asalalauga lea na fa'atulaga mo le kamupani fa'amama a lona tama matua na fa'aosofia ai Theresa Spearing e tusi se tama'itusi e uiga i ai.Fa'aaloaloga a Theresa ma David Sp saunia e Theresa ma David Spearing
Ae o le vaai atu i se vaega itiiti o lona talafaasolopito o aiga na faaosofia ai se mea i lona loto, ma sa ia iloaina sa ia manao e fai se mea mo e tupuga mai i lona aiga.
Ina ua taunuu i le fale, sa ia alu i le Skaneateles Historical Society i le fale gaosi kulimi e vaai po o le a se mea na te mauaina.
“Na amata ona latou tuu mai ia te au pepa i le agavale ma le taumatau,” o lana tala lea.“E le’i lava sa’u tala i tagata faigaluega iina.”
Robert Flannigan na fanau i Prospect Park, Penisilevania i le 1896. O ia o se fitafita tuai o le Taua Muamua a le Lalolagi ma sa avea o se sui muamua o le vasega i le inisinia i le US Navy.
Ina ua uma le taua, sa galue o ia i le Electrolux ma avea ma pule o le lala o Syracuse mai le 1932 i le 1940. Sa nofo o ia i Skanie Atles, faaipoipo ma maua se fanau e toafa.
Ona siitia lea o ia i le pule o le matagaluega mo le itu i sautesasae o New Orleans.Ina ua i ai o ia, sa ia naunau e toe foi atu i lana pele o Skaneateles.
Na taʻu atu e le au ofisa o le kamupani i le "Skaneateles Press" o le a latou "suia atoa le fale gaosi masini."
"E sili atu le malosi nai lo se isi masini feaveaʻi i luga o le maketi i aso nei," o le tala lea a se failauga."O lona aoga autu o loʻo taoto i lona fausaga faʻavae, lea e mafai ona faʻaogaina vaega uma ma mea faʻaoga."
Va'ai toto'a ile fa'ailoga ole "Liberator" vacuum cleaner ile tane.Fa'aaloaloga a Theresa ma David Sp saunia e Theresa ma David Spearing
O le masini fou e sili atu nai lo na o se masini.E mafai fo'i ona fa'aaogaina e fai ma "mea fa'asu'u" mo lavalava mo moth ma mo le fa'aogaina o vali ma ga'o.
E ui lava e leai se tasi na te iloa tonu le mea na mafaufau i ai Flannigan ina ua ia sau ma le igoa, e lua aʻoaʻoga a Spilling.
I le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi, na lele ai e le atalii o Flannigan ma le tama o Spearing o John se B-24 pomu, le mea ua taʻua o le Liberator.E ono mafai foʻi ona faalauiloa atu lenei faamamā malosi fou e faapea o le “faasaʻolotoina o tagata mai galuega mamafa i fale.”
Na ia taʻu atu i le Associated Press: "Matou te manaʻo e amata i se au faʻapotopotoga ma 150 tagata faigaluega ma 800 tagata faʻatau."
"E tusa ai ma aʻu matauga, o le a tatou vaʻaia le maualuga o le gaosiga o gaosiga pe a uma le taua," o lana tala lea."O le a matou faʻaaogaina se fale faʻapipiʻi ma se faʻalapotopotoga faʻatau."
O le igoa o le "Liberator" masini faamama atonu e sau mai le B-24 Liberator pomu lea na aveina e le atalii o Robert Flannigan o John i le taimi o le Taua Lona Lua a le Lalolagi.Fa'aaloaloga a Theresa ma David Sp saunia e Theresa ma David Spearing
"O lenei poloketi o se tasi lea o galuega muamua na matua faʻaalia i totonu o le atunuʻu ina ua maeʻa le taua," o le lipoti lea a le "Skaneateles Press".
O le "Liberator" na vave ona lauiloa.O lona tala na aofia i le "New York Times" ma le "Wall Street Journal".
O Robert Flannigan e na o le 50 tausaga le matua ma na maliu i se fatu fatu a o ofuina lavalava i le taeao o le Aso Sa.
E silia ma le 70 tausaga talu ona maliu Robert Flannigan, sa galue malosi le afafine o lana tama e lei vaaia muamua ma aoina faamatalaga.
Sa fautuaina e lana tama tama ma lana ava e tusi se tama’i tusi ina ia maua e tupulaga o le lumanai se faamaumauga tusitusia o mea na ausia e lona tamamatua.
Teresa Spearing (tolu mai le taumatau) "na'o le tasi e le'i gauai" i le meapueata, sa ia talasua ma isi fanau a le fanau a Robert Flannigan.Sa ia tusia lana tamaitusi ina ia maua e tagata uma o le aiga se faamaumauga tusitusia o lo latou tala faaleaiga.Fa'aaloaloga a Theresa ma David Sp saunia e Theresa ma David Spearing
Sa popole tele o ia, i le manatuaina o le “tulaga” e le o se gaoioiga e sili ona fiafia i ai i le aoga.
Faatasi ai ma le fesoasoani a lona toalua o Tavita, na ia lomia ai se tamaitusi e uiga i lona tamamatua ma lana kamupani.
Sa matua fiafia lava o ia ona sa ia faia se mea na te lei moemiti i ai ma maua ai le avanoa e faia ai se faamaumauga tusitusia o se vaega o le tala o lona aiga.
Herald-Journal faʻasalalauga mo le "taʻutaʻua" Liberator faʻamama mama na gaosia e Flannigan Industries i Skaneateles.E tatau ona faia i ni nai vaiaso a'o le'i toe fa'atulagaina le kamupani.Fa'aaloaloga a le World Archives fa'aaloaloga a le World Archives
1935: E ui ina sa feagai ma moliaga o le aloese mai lafoga, ae sa fiafia le pule o pia a Niu Ioka ma le tagata leaga Dutchman Schultz i Syracuse.
1915-1935: O le tala uiga ese ia Frank Cassidy, le “kaupoe” o Syracuse, “Le Tagata e Le Mafai Ona Taofi le Falepuipui”
O se mea fou fou mai le itu i matu o Niu Ioka na vave ona avea ma auala sili ona fiafia i ai i le Iunaite Setete-o le nofoa eletise.I le "Ta'usalaina", matou te suʻeina le talafaasolopito o le nofoa e ala i tala o tagata e toʻalima na faʻasalaina i le oti mo a latou solitulafono.Su'esu'e la matou fa'asologa iinei.
This feature is part of CNY Nostalgia on syracuse.com. Send your thoughts and curiosity to Johnathan Croyle at jcroyle@syracuse.com or call 315-427-3958.
Fa'aaliga i le aufaitau: Afai e te fa'atau oloa e ala i se tasi o matou so'oga so'otaga, e mafai ona matou maua ni komisi.
Le resitalaina i luga o lenei 'upega tafaʻilagi poʻo le faʻaogaina o lenei' upega tafaʻilagi e faʻaalia ai le taliaina o la matou maliega tagata faʻaoga, faiga faʻavae ma faʻamatalaga kuki, ma au aia tatau faʻapitoa Kalefonia (na faʻafouina le maliega a tagata faʻaoga ia Ianuari 1, 21. lona 1).
© 2021 Advance Local Media LLC.Ua taofia uma aia tatau (e uiga ia i matou).O mea i luga o lenei 'upega tafaʻilagi e le mafai ona kopiina, tufatufaina, faʻasalalau, faʻaogaina pe faʻaogaina e aunoa ma se faʻatagaga tusitusia muamua a le Advance Local.


Taimi meli: Aukuso-22-2021