oloa

fola tutu olo olo

Fa'atatau o le sapalai, fa'ai'uga fa'afaigaluega ma pe fa'afefea ona faia e le malo fou se sao taua i le gaosiga i se taimi lata mai.
O le tele o alamanuia o le a suʻesuʻeina pe faʻafefea ona toe faʻaleleia mai faʻafitauli faʻafesoʻotaʻi COVID-19 mo le tele o le 2021. E ui o le fale gaosi oloa e mautinoa na aʻafia i le faʻamaʻi, o le aufaigaluega ua matua faʻaititia, ma o le GDP o le tuputupu aʻe o le fale gaosi oloa ua faʻamoemoeina. e pa'u i le -5.4% i le 2021, ae o loʻo iai pea le mafuaaga e tumau ai le faʻamoemoe.Mo se faʻataʻitaʻiga, faʻalavelave i le sapalai sapalai e mafai ona aoga tele;fa'alavelave fa'amalosia le au gaosi oloa e fa'ateleina le lelei.
I le tala fa'asolopito, o le US manufacturing alamanuia ua faʻatupeina tele i tekinolosi, o le tele o ia mea e faʻaogaina i le masini.Talu mai le 1960s, o le numera o tagata faigaluega i fale gaosi oloa ua faʻaititia e tusa ma le tolu.Ae ui i lea, ona o le matua o le faitau aofaʻi ma le tulaʻi mai o matafaioi e manaʻomia ona faʻafetaui i luʻitau faʻatekonolosi, e mafai ona tupu se gaioiga faʻafaigaluega i le lalolagi atoa i le 2021.
E ui ina lata mai le suiga, ae e le mafai ona faafitia le naunautaiga o pulega faapisinisi.E tusa ai ma se suʻesuʻega lata mai a Deloitte, 63% oi latou e fai si faʻamoemoe pe sili atu le faʻamoemoe e uiga i le vaaiga mo lenei tausaga.Sei o tatou vaʻavaʻai i vaega faʻapitoa o gaosiga o le a suia i le 2021.
A o faʻaauau pea le faʻamaʻi faʻalavelave faʻalavelaveina le sapalai sapalai, e tatau i tagata gaosi oloa ona toe iloilo a latou tulaga o gaosiga i le lalolagi atoa.E ono o'o atu ai i le fa'amamafa atili i le fa'alotoifale.Mo se faʻataʻitaʻiga, o Saina o loʻo gaosia i le taimi nei le 48% o le sila a le lalolagi, ae o lenei tulaga e ono suia ona o le tele o atunuʻu e faʻamoemoe e maua sapalai latalata i lo latou atunuu.
O le mea moni, o se suʻesuʻega talu ai nei o loʻo faʻaalia ai o le 33% o taʻitaʻi o le sapalai o le sapalai o loʻo faʻateʻaina se vaega o latou pisinisi mai Saina pe fuafua e aveese i le isi lua i le tolu tausaga.
O loʻo i ai i le Iunaite Setete ni punaoa uʻamea faʻanatura, ma o loʻo taumafai nisi o tagata gaosi oloa e faʻanofo latalata atu le gaosiga i nei uamea.O lenei gaioiga e le mafai ona avea ma tulaga faʻavaomalo poʻo le atunuʻu, ae ona o le tulaga tutusa o le sapalai sapalai ua fesiligia, ma o metala e sili atu ona faigata ona felauaiga nai lo oloa faʻatau, e tatau ona avea ma se iloiloga mo nisi tagata gaosi oloa.
O loʻo tali atu foʻi le au gaosi oloa i le televave o suiga o manaʻoga maketi, lea e ono manaʻomia ai le toe faʻaleleia o fesoʻotaʻiga sapalai.O le COVID-19 ua aumaia ai mana'oga feso'ota'iga i totonu o le sapalai sapalai i le taula'i atu i ai.Atonu e mana'omia e le au gaosi oloa ona su'e isi fa'atau oloa pe malilie i faiga eseese ma fa'atau oloa o lo'o i ai nei ina ia mautinoa le lelei o le tu'uina atu.O feso'ota'iga fa'akomepiuta sapalai o le a avea ma fa'avae mo lenei mea: e ala i fa'afouga taimi moni, e mafai ona latou aumaia le manino e le'i tupu muamua e o'o lava i tulaga vevesi.
E pei ona taʻua i luga, o le fale gaosi oloa e masani ona faʻapipiʻi taua tele i tekinolosi faʻafaigaluega.Ae ui i lea, e mafai ona tatou faʻamoemoe o le isi lima i le sefulu tausaga, o le aofaʻi o tupe e teu faʻafaigaluega i aʻoaʻoga faigaluega o le a maualuga ma maualuga.A'o matutua le aufaigaluega, o lo'o i ai le mamafa tele e fa'atumu avanoa avanoa.O lona uiga o tagata faigaluega e maualuga le tomai e taua tele-o fale gaosimea e le gata e tatau ona taofia tagata faigaluega, ae ia aʻoaʻoina lelei i latou e faʻafetaui i suiga faʻatekonolosi.
O le fa'ata'ita'iga lata mai o a'oa'oga a tagata faigaluega e fa'atatau i le fa'atupeina o tagata faigaluega e toe fo'i i le a'oga e maua se fa'ailoga.Ae ui i lea, o nei polokalame e faʻamanuiaina ai inisinia sinia poʻo i latou e fia ulufale i tulaga tau pulega, ae o i latou e latalata ile fale gaosi oloa e leai ni avanoa e faʻaleleia atili ai lo latou poto ma tomai.
O le tele ma le tele o tagata gaosi oloa e iloa le i ai o lenei va.I le taimi nei, ua faʻateleina le iloa e tagata o le manaʻoga e aʻoaʻoina i latou e sili ona latalata ile fale gaosi oloa.O loʻo faʻamoemoe o le faʻataʻitaʻiga mo le faʻavaeina o se fuafuaga i totonu ma tusipasi mo tagata faigaluega gaosiga o fola o le a faʻaauau pea ona atiaʻe.
O le faaiuga o le nofoaiga a Donald Trump o le a mautinoa lava le afaina ai o le tulaga o le lalolagi atoa o le Iunaite Setete, ona o le pulega fou o le a faatino ai le tele o suiga i totonu ma fafo.O se autu e masani ona taʻua e Peresitene Joe Biden i le taimi o le tauvaga o le manaʻoga e mulimuli i le saienisi ma avea ma se atunuʻu gafataulimaina, o lea e mafai ai ona tatou faʻamoemoe o le faʻamoemoega faʻaauau o le ai ai se aʻafiaga i le fale gaosi oloa i le 2021.
O le malo e taumafai e faʻamalosia saʻo ana manaʻoga tumau, lea e maua e le au gaosi oloa le leaga ona latou te vaʻaia o se mea taugata.O le atinaʻeina o faʻamalosiga faʻagaioiga, e pei o le faʻaleleia atili o le faʻaleleia, e mafai ona tuʻuina atu i kamupani ni mafuaʻaga sili atu e vaʻaia ai le faʻaauau o se faʻamanuiaga nai lo se manaʻoga taugata.
O mea na tutupu ina ua maeʻa le faʻamaʻi o le COVID-19 na faʻaalia ai le vave ona mafai ona tuʻu le pisinisi, ona o lenei faʻalavelave na mafua ai le pa'ū o le 16% i lea tausaga ma lea tausaga i le gaosiga ma le faʻaaogaina, lea e faateʻia ai.O lenei tausaga, o le manuia o le au gaosi oloa o le a tele lava ina faʻalagolago i lo latou gafatia e toe faʻaleleia i nofoaga e sili ona leaga le paʻu o le tamaoaiga;mo nisi, atonu o se vaifofo i se luitau faigata sapalai filifili, mo isi, Atonu e lagolago ai se aufaigaluega ua matua faaitiitia.


Taimi meli: Sep-02-2021