oloa

E ui i le taufaamataʻu o le leiloa o tupe a le EU, ae o loʻo faʻamalosi pea Polani i le tetee i le LGBTQ + iugafono

Warsaw - O le taufaʻamataʻu o le EUR 2.5 piliona i le faʻatupeina o le EU e le lava e taofia ai le palemene faʻaitulagi Polani mai le musu e lafoaʻia se faʻaiʻuga anti-LGBTQ + i le Aso Tofi.
I le lua tausaga talu ai, na pasia ai e le Lesser Polani i le itu i saute o Polani se iugafono e faasaga i "gaioiga lautele e faʻatatau i le faʻalauiloaina o le talitonuga o le LGBT movement".O se vaega lea o le galu o iugafono tutusa na pasia e malo i le lotoifale-na faaosofia e taumafaiga a le au faipule sinia mai le pulega o le Law and Justice (PiS) Party e osofaia le mea latou te taʻua o le "LGBT ideology."
O lenei mea na mafua ai le faatupulaia o feeseeseaiga i le va o Warsaw ma Brussels.I le masina na teʻa nei, na amata ai e le Komisi Europa taualumaga faʻaletulafono faasaga ia Polani, ma fai mai ua le mafai e Warsaw ona tali lelei i ana suʻesuʻega i le mea ua taʻua o le "LGBT ideological free zone."E tatau ona tali mai Polani ia Setema 15.
I le Aso Tofi, ina ua maeʻa ona logoina e le Komisi Europa pulega faʻapitonuʻu e ono taofia ai nisi o tupe a le EU mai le tafe atu i nofoaga na faʻaaogaina se taʻutinoga faapena, na talosagaina e sui tetee o le Malo o Malopolska se palota e faaui i tua le taʻutinoga.E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau Polani, atonu o lona uiga e le mafai e Malopolska ona maua le 2.5 piliona piliona i lalo o le paketi fou a le EU mo le fitu tausaga, ma e ono leiloa nisi o ana tupe o loʻo iai.
"E le ula le komiti," o le tala lea a Tomasz Urynowicz, sui failauga o le Lesser Poland Regional Council, o le na alu ese mai le PiS i le palota i le Aso Tofi, i se faamatalaga i luga o le Facebook.Na ia lagolagoina le uluai iugafono, ae na suia lona tulaga talu mai lena taimi.
Na taʻua e le taʻitaʻifono o le palemene ma le tamā o le Peresetene Polani Andrzej Duda, e tasi lava le faamoemoega o le tautinoga o le "puipuia le aiga."
Na ia taʻua i le finauga i le Aso Tofi: "O nisi tagata ulavavale e mananaʻo e faʻaumatia a matou tupe e taua mo se olaga fiafia faaleaiga."“O le tupe lea e tatau ona tatou maua, ae le o se ituaiga alofa.”
Na faalauiloa e Andrzej Duda se osofaiga e tetee i le LGBTQ+ i le taimi o le tauvaga a le peresetene o le tausaga talu ai-o le faatosinaina lea o ana tagata palota autu ma le ultra-Katoliko.
O le iugafono na maua foi le lagolago malosi mai le Ekalesia Katoliko Roma, o se vaega e vavalalata ma le PiS.
“E oo mai le saolotoga i se tau.O lea tau e aofia ai ma le mamalu.O le sa'olotoga e le mafai ona fa'atauina i tupe,” o le tala lea a Archbishop Marek Jędraszewski i se lauga i le Aso Sa.Na ia lapataia foi e uiga i le tauiviga i le va o le Virgin Mary ma ona soo faasaga i le "neo-Marxist LGBT ideology."
E tusa ai ma le ILGA-Europe ranking, Polani o le atunuu sili ona homophobic i le Iuni a Europa.E tusa ai ma le Hate Atlas project, o taulaga ma itulagi na sainia se ituaiga o anti-LGBTQ + pepa e aofia ai le tasi vaetolu o Polani.
E ui lava e leʻi faʻafesoʻotaʻia aloaia e le Komisi Europa le totogiina o tupe a le EU ma le faʻaaloalo mo aia tatau a le EU, na fai mai Brussels o le a latou sailia ni auala e faʻamalosia ai atunuu e faʻailoga tagata i vaega LGBTQ +.
I le tausaga na teʻa nei, e ono taulaga Polani na pasia taʻutinoga anti-LGBTQ + - e leʻi taʻua e Brussels - e leʻi mauaina se faʻatupega faaopoopo mai le polokalame twinning a le komiti.
Na lapataia e Urynowicz e faapea o le komiti sa feutagai ma Malolopolska mo ni nai masina ma ua tuuina atu nei se tusi lapatai.
Fai mai a ia: "O loʻo i ai faʻamatalaga patino o loʻo fuafua le Komisi Europa e faʻaogaina se meafaigaluega mataʻutia o loʻo taofia ai feutagaiga i luga o le paketi fou a le EU, poloka le paketi o loʻo i ai nei, ma taofia ai le EU mai le faʻatupeina o le faʻalauiloaina o le itulagi."
E tusa ai ma se pepa faʻalotoifale na auina atu e POLITICO i le Malo o Malopolskie ia Iulai ma vaʻaia e POLITICO, na lapataia ai e se sui o le komiti le Palemene e faapea o ia faʻamatalaga anti-LGBTQ + i le lotoifale e mafai ona avea ma finauga mo le komiti e poloka ai tupe faʻatasi o loʻo iai nei ma tupe faʻaopoopo mo gaioiga faʻalauiloa. , Ma taofi feutanaiga i luga o le paketi e totogi i le itulagi.
O le pepa a le komisi na taʻua ai e faapea o le Komisi Europa "e leai se mafuaaga e teu ai tupe mai le tala o le tupe o loʻo lumanaʻi" e faʻalauiloa ai aganuu ma tagata tafafao maimoa i totonu o le itulagi, "ona o pulega faʻapitonuʻu lava latou na galulue malosi e fausia se ata le fiafia mo le Lesser Poles".
Na taʻua foi e Urynowicz i luga o le Twitter e faapea, na logoina e le komiti le konafesi e faapea o le faamatalaga o lona uiga o feutagaiga i le REACT-EU - isi punaoa o loʻo avanoa mo atunuu o le EU e fesoasoani ai i le tamaoaiga e toe faʻaleleia mai le faʻamaʻi o le coronavirus - na taofia.
O le auaunaga faasalalau a le Komisi Europa na faamamafaina e leʻi taofia e Brussels se faʻatupega i Polani i lalo ole REACT-EU.Ae na faʻaopoopo mai e tatau i malo o EU ona faʻamautinoa o loʻo faʻaaogaina tupe i se faiga e le faʻaituau.
O Angela Merkel ma Emmanuel Macron e toesea mai Kiev ona e sili atu le faʻatalanoaga o le kesi nai lo le peninsula o loʻo nofoia.
O le Peresetene o le Komisi Europa Ursula von der Lein na otootoina fuafuaga muamua a le EU i Afghanistan ina ua paʻu atu i lima o Taliban.
O loʻo faʻamoemoe le faʻalapotopotoga o lana tautinoga i le puipuia o fafine ma tamaʻitaʻi laiti o le a manumalo ai i Sisifo ma avea ma malo fou o Afghanistan.
Na taʻua e Borrell: "O le mea na tupu na laga ai le tele o fesili e uiga i le auai i Sisifo i le atunuu mo le 20 tausaga ma mea e mafai ona tatou ausia."


Taimi meli: Aukuso-24-2021